Brodica za obitelj Jutarnji List // Mladen Gerovac // 01.07.2009

Na 6 metara dužine dobilo se prostora kao na brodu od 7 metara! Brodica Leidi 600 namijenjena je za kraća krstarenja, za sportski ili profesionalni ribolov. Cijela je napravljena iz poliestera: trup, paluba, interijer u kontraštampi, kabina i natkabina, šest spremnika na palubi s poklopcima i pregrada sidrenog prostora. Poklopci su s bravicama. Brodica ima šest prozora. Ulazna vrata su u aluminijskom okviru.

U kokpitu su četiri odlijeva vode. Potopna pumpa u kaljuži je automatska. Oko broda je gumeni štitnik.

Potpuna oprema

U kokpitu su četiri odlijeva vode. Potopna pumpa u kaljuži je automatska. Oko broda je gumeni štitnik. Krmena je platforma obložena drvom -na lijevoj su stepenice, na desnoj nosač pomoćnog motora. Ograda, rukohvati, roll-bar i nosač ljetne tende su od inoksa. Poklopci spremnika ispod ležaja, stol u separeu i vrata toaleta su od mahagonija, a pod od tikova laminata. Stol se spušta i pretvara u dodatni ležaj, tako da na brodu mogu spavati četiri osobe. Ispod skiperova sjedišta je kuhinjski blok s inoks sudoperom, plinskim kuhalom i hladnjakom. U toaletu je i tuš. Električna instalacija uključuje dva akumulatora od 75 Ah, pet navigacijskih svjetala, sirena i reflektor. Brod ima kompas, sonder i GPS.

Brod je opremljen sidrenim vitlom s motorom od 600 W, 50 metara kalibriranog lan-ca i sidrom od 7,5 kg. U opremu spadaju još četiri inoks bitve i dvije zijevalice, te zaštita podvodnog dijela četiri sloja epoxi prajmera i tri premaza antivegetativne boje. Brod na sjamu bio je opremljen vanbrodskim Suzukijem od 140 konja. U opciji je i Honda 150. Prije sajma brod je testiran s Hondom, postigao je maksimalnih 27 čvorova, a na putnih 23,5 čvora (4200 okretaja) trošio je nešto ispod litre goriva. Cijena brodice na sajmu s opisanom opremom bila je 330.000 kuna. Leidi može imati i ugrađeni motor.

Ostale recenzije